Kilo vermek için farklı yollar mevcut.Oruç diyeti bunlardan biridir.Aslında tam manasıyla diyet olarak da sayılmayabilir.Sistematik olarak vücuda giren besinlerin kısıtlanarak vücudun temizlenmesine ve şekillenmesine katkıda bulunur.
Oruç’un kısa bir süre içinde vücudumuzdaki organların olumlu yönde etkilenmesi katkıda bulunur.Peki gerçekten etkilimi ?
Oruç diyetinin çok sayıda avantajı ve dezavantajı vardır.
Avantajları
- Hızlı kilo kaybı olması yaklaşık 1.5 Kilogram günde
- Pahalı besinlere yüksek ücretler vermenize gerek yok.Maliyeti azdır
- Kontrollü kilo kaybı yaşanır
- Vucutta sarkmalar oluşmaz
- Metabolizmada iyileşme
Dezavantajları
- Düzenli ve sistematik pir programa uymanız gerekmektedir.Sonuçları görebilmek için belli bir süre bu periyodu sürdürmeniz gerekmektedir.
- Sonuca ulaşabilmek için yani kilolardan kurtulmak için doğru beslenmeniz ve adımlara uymalısınız.
Kimler Bu Diyeti Yapmamalı
Aşağıdaki rahatsızlıklar ve durumlar mevcutsa bu diyeti uygulamanız tavsiye edilmez.
- Diyabet
- Gebelik
- Kalp yetmezliği
- Tüberküloz
- Gut
- Onkolojik Hastalıklar
- Dolaşım Hastalıkları
Oruç Diyet Çeşitleri Nelerdir , Nasıl Yapılır
Oruç diyeninde birçok farklı metodu vardır.Burda kendinize en uygun hangisi olacağını siz belirlemilsiniz.Hangi saat aralığında yiyeceğinize ve hangi saatlerde birşey yemeyeceğinize.Bu oruçdaki amaç sıvı ağırlıklı beslenip katı gıdaların alınmamasına yöneliktir.Kilo kaybı için yeşil çay tarzı sıvı gıdalar tüketmeniz önerilir.Tadı güzelleştirmek için limon yada belli bir miktarda balla tadlandırılabilir.Bunlar aktif yağ yakımına katkıda bulunur.Gıda alma kısmını 8 saatle kısıplayıp kalan 16 saati bol su ve sıvı gıdalar tüketerek geçirilmesi gerekmektedir.
Önemli Bilgilendirme : Diğer diyetlerde de olduğu gibi Oruç Diyetinde önce bir Doktora gitmeniz gerektiğini unutmayın.Buradaki bilgiler tavsiye niteliğindedir.